مشاوره مالی

 

یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر رشد کسب وکار، بررسی و مدیریت پویای منابع مالی است، این موضوع در کسب‌ و‌کار رستوران و کافی‌شاپ از اهمیت خاصی برخوردار است. بدون شک هدف اصلی هر رستوران یا کافی شاپ، تولید درآمد برای صاحب آن است. حال این سوال پیش می­‌آید که دلیل موفقیت برخی رستوران­‌ها یا کافی‌شاپ­ هایی که با سرمایه اندک شروع به فعالیت کرده­‌اند نسبت به رستوران­‌ها یا کافی‌شاپ­ هایی که با وجود بهره­ بردن از منابع فراوان مالی بعد از مدت اندکی ورشکسته می‌­شوند چیست؟ با وجودی که مدیریت مالی صحیح بیشترین تاثیر را بر موفقیت رستوران وکافی‌شاپ دارد، مدیران این بخش به آن کمترین توجه را دارند، نمود این موضوع را می­ توان در تفکر حاکم بر این صنعت یافت. ذهنیت حاکم بر بازار این صنعت، استفاده از تجهیزات جدید و گران ­قیمت، استخدام تعداد زیاد پرسنل، منوی تجملاتی و اجاره یا خرید املاک گران­قیمت را از جمله عوامل موفقیت یک رستوران یا کافی شاپ می‌­دانند، این در حالی است که گران ­قیمت یا ارزان ­قیمت بودن ملک و تجهیزات هیچ یک نمی‌تواند به صورت مستقیم بر موفقیت رستوران تاثیرگذار باشد. آنچه می ­تواند بر رشد رستوران یا کافی‌­شاپ موثر باشد بررسی دقیق هزینه ها و درآمدهای پیش رو در هر مرحله از دوره رشد رستوران یا کافی­ شاپ است. 

بر اساس آنچه گفته شد، مدیریت مالی باید بصورت پویا و پیوسته در هر مرحله از رشد، مد­نظر مدیریت باشد و در صورت بروز هر مشکل، دلایل آن و شیوه مقابله و دفع آن بررسی گردد. قبل از احداث رستوران و کافی‌شاپ، باید منابع مالی در هر مرحله از پروژه به خوبی بررسی و پیش­‌بینی گردد؛ همچنین مدیریت می‌­تواند با تخصیص مناسب منابع مالی در مراحل اولیه راه‌اندازی از خطر ورشکستگی مصون بماند. مدیریت رستوران یا کافی‌شاپ باید مدیریت را در همه­‌ی جنبه­‌های تصمیم­ گیری لحاظ کند و لازمه این امر نوشتن چارچوب مالی و ثبت و ضبط آن است، این چارچوب می ­تواند در قالب Business Plan در مراحل اولیه فعالیت، و بررسی شاخص­‌های مالی در مراحل بعدی صورت گیرد.