You are here:خانه»گروه مدیران رستوران

-> طرز تهیه نان تورتیلا

تورتیلا چیست؟

ترتیلا نوعی نان کاملاً سفید و سبک است که یکی از سمبل‌های کشور مکزیک به حساب می‌آید. ترتیلا در زبان اسپانیایی به معنی نان کوچک است.

 نان کوچک و نازکی که پای ثابت غذاهای مکزیکی است.

ترتیلا نوعی نان کاملاً سفید و سبکی است که قطری حدود 15 تا 20 دارد و یکی از سمبل‌های کشور مکزیک به حساب می‌آید. ترتیلا در زبان اسپانیایی به معنی نان کوچک است.

دو نوع آرد ذرت سفید و زرد وجود دارد. ترتیلا را با آرد ذرت سفید درست می‌کنند. آرد ذرت سفید از دانه‌های خشک‌شده ذرت به دست می‌آید البته نه به این سادگی؛ ابتدا دانه‌های ذرت را خشک می‌کنند و آن‌ها حرارت می‌دهند سپس آن‌ها را مجدداً با اکسید کلسیم و آب خیس می‌کنند و چرخ می‌کنند و مجدداً خشک و در نهایت آسیاب می‌کنند و به این صورت برای مصرف آماده می‌شود.

امروزه ترتیلا را اغلب با آرد گندم درست می‌کنند اما شکل و روش پخت کلاسیک آن حفظ می‌شود.

مکزیکی‌ها این نان را بر روی صفحه بزرگ سرامیکی به نام کمال (Comal) درست می‌کردند که بر روی پایه‌ای قرار داشت و زیرش آتشی با شعله زنده درست می‌کردند تا صفحه کاملاً داغ بشود. باید این را هم گفت که قهوه و کاکائو را هم بر روی کمال تست می‌کردند ، البته امروزه آلومینیوم و چدن جای کمال را گرفته است.

در واقع ترتیلا همانند نان‌های محلی در ایران در کنار تمام غذاهای اصلی اسپانیایی‌‌ها و مکزیکی‌ها وجود دارد، مثل نان سنگکی که برای زیر کباب هم استفاده می‌شود. در ایران قدیم علاوه بر نان‌هایی که در تنورهای سنتی درست می‌شدند، یکسری نان‌ها را در مواقعی که عجله داشتند بر روی تابه‌های بزرگی روی آتش مستقیم درست می‌کردند که به آن‌ها نان تابه‌ای یا تاوه‌ای می‌گفتند. این نان کاملاً شکل و بافتی شبیه ترتیلا دارد فقط کمی بزرگ‌تر است.

نمونه‌های مختلفی از ترتیلا وجود دارد به عنوان مثال می‌توان hard shell tacos را اشاره کرد که خمیر آن همان خمیر تورتیلاست باکمی خمیر سیب‌زمینی در آن، که سرخ می‌کنند و مانند چیپس با انواع دیپ‌ها مصرف می‌کنند. این نوع ترتیلا را به راحتی می‌توان از بیرون خریداری کرد. این نوع ترتیلا در همه جای دنیا به صورت صنعتی تهیه می‌شود. در ایران شرکت‌های مختلفی هستند که آن را تولید و به اسم چیپس تورتیلا می‌فروشند.

نمونه دیگر آن همان نان ساده است که فقط با آرد ذرت و آب درست می‌شود و بر روی کمال پخته می‌شود.

مدل دیگری از آن در خمیر اصلی نمک و روغن دارد. و کمی نرم تر از شکل کلاسیک آن است.

در خیلی از جاهای دنیا آرد گندم جای آرد ذرت را گرفته است. حال با این دانش حتماً سعی کنید از آرد ذرت سفید استفاده کنید تا ترتیلای واقعی در منزل بسازید.